Wat was dit spannend! Ons eerste pilot project in de praktijk

Hoe tof is het om je gedachte om te kunnen zetten in actie. Te doen wat je zei dat je zou doen.. Dit is precies hoe het bij ons is gegaan! Het doel was binnen een jaar van ons bestaan een pilot te hebben gedraaid. Wat was dit spannend! Maar ons eerste pilot project in de praktijk is een feit! Lees hieronder hoe dat was gegaan.

Kon ik het nog wel?

Het was al even geleden dat ik voor een klas had gestaan. Tijdens mijn opleiding tot pedagoog werd ik gediagnosticeerd met Myasthenia Gravis. Dit is een spierziekte die zorgt voor ernstige spierverzwakking. Mijn ziekte zorgt ervoor dat ik veel en vaak vermoeid ben. Daarnaast kan ik moeilijk veel prikkels tegelijk verdragen. Dat maakt het werken met grote groepen, en al helemaal jongeren, erg uitdagend.

Dit zorgde ervoor dat ik lang heb getwijfeld over het voor de klas staan. Mijn originele idee was dan ook om uitsluitend online lessen aan te bieden. Dit zou er voor zorgen dat ik energie kon besparen omdat ik niet hoefde te reizen. Natuurlijk loopt het in de praktijk altijd anders.. Zo ook voor de lessen van Wel Bewuste Kids.

Van idee naar de praktijk…

Ik wist goed wat ik wou. Het idee was duidelijk. Alleen de uitvoering.. ja daar liep het niet helemaal zoals gepland. Tot nu toe had ik alleen maar voor anderen gewerkt. Ik wist niet waar of bij wie ik moest zijn om contact te leggen met anderen organisaties. Toch moest ik dat zelf zien uit te vinden als ik ergens mijn lessen zou willen introduceren. Wat was dit spannend! Ons eerst pilot project in de praktijk voorbereiden.

Gelukkig ben ik niet bang om advies en feedback te vragen aan de mensen om mij heen. Door met anderen in gesprek te gaan ben ik via via verwezen naar mensen in hun netwerk. Zo kwam ik bij Bureau Discriminatiezaken Kennermerland. Zij hebben mij weer in contact gebracht met organisaties en scholen binnen hun netwerk. Zo dankbaar daarvoor! Want dit heeft uiteindelijk geleid tot mijn gastles.

Ons eerste pilot project

Oké, dus bedenk je dat ik de ideeën had maar dus een beetje rusty was doordat ik al zeker 10 jaar niet voor een klas had gestaan. Deze leerlingen waren ook nog eens in een leeftijdsgroep die ik niet vaak les had gegeven. Gelukkig stonden zij erg open om naar mijn informatie te luisteren. Ook deden zij actief mee.

De gastles ging over Keti Koti. Dit staat voor ‘gebroken ketting’ en daarbij de afschaffing van de slavernij. Er is volgens ons weinig tot geen aandacht voor dit onderwerp. Nu de les eind juni werd gegeven konden de leerlingen mooi aansluiten bij de herdenking en viering op 1 juli. Voor de les hadden wij een kort filmpje in elkaar gezet. Deze kan je hieronder bekijken.

Lees ook:

1 thought on “Wat was dit spannend! Ons eerste pilot project in de praktijk”

  1. Pingback: Onze Social Media Presence - Wel Bewuste Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *